[website ontwerp] [website maken] [Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]
[Start]

Vital skin solution
Vanaf 30-jarige leeftijd begint onze huid duidelijk te verouderen als gevolg van een verminderd celmetabolisme, een slechtere doorbloeding en een afnemende hydratatiegraad. Dit uit zich o.a. in een afnemende huidconditie en een begin van rimpelvorming. Vital Skin Solution bestrijdt dit verouderingsproces met een aantal doelgerichte ingrediënten. Co-enzym Q10, een lichaamseigen vitamine, is als cofactor van groot belang bij allerlei celprocesssen. Zo bevordert het de energieproductie van de cel met daardoor o.a. een verhoogde collageen- en elastine synthese waardoor rimpelvorming wordt tegengegaan. Het is bovendien een sterke antioxidant voor de neutralisatie van vrije radicalen. Ginkgo biloba extract bevordert de microcirculatie tot in de kleinste bloedvaten in de huid en is tevens een actieve anti-oxydant. Een biosaccharide en een sterke moisturizer zorgen voor een beschermende en hydraterende werking. Als extra verzorgende ingrediënten zijn aan de crème zonnebloem- en macadamia-olie en vitamine E toegevoegd. De crème bevat een zonnefilter, voelt zacht aan, is niet vet en trekt gemakkelijk in.
Werking: stimuleert het celmetabolisme, werkt vitaliserend en hydraterend, bevordert een goede doorbloeding, gaat rimpelvorming tegen en beschermt tegen UV-straling.
Gebruik: ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen na het reinigen van de huid om deze in optimale conditie te houden.

Prijs:
100ml € 25,90
150ml € 31,90
  

Total energizer
Deze hydraterende crème voor de jongere huid bestrijdt de nadelige invloed van vermoeidheid en stress op de huid. De werkstof Asparlyne, een combinatie van twee lichaamseigen aminozuren, bevordert de energievoorziening van de cel, verhoogt de microcirculatie in de bloedvaten en werkt ontgiftend. Een biosaccharide beschermt de huid tegen negatieve invloeden van buiten af, ook wel omschreven als het cocooning effect. Gemberextract heeft vitaliserende en weerstandverhogende eigenschappen en is tevens een krachtige antioxidant. Als extra verzorgende ingrediënten zijn zonnebloemolie en een sterke moisturizer in de crème verwerkt. De crème bevat een zonnefilter, heeft een fijne textuur en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen.
Werking: vitaliseert de huid, werkt verzorgend en hydraterend, stimuleert de microcirculatie in de bloedvaten en beschermt de huid tegen veroudering en tegen UV-straling.
Gebruik: ’s ochtends en ‘s avonds aanbrengen na het reinigen van de huid om deze in een optimale conditie te houden.

Prijs:
100ml € 23,90
150ml € 29,90

Face wash
Face Wash is een lichtschuimende cleanser, die de huid op zachte wijze reinigt zonder deze uit te drogen. Bevat tevens een sterke moisturizer.
Werking: reinigt de huid op milde wijze van vuil en andere onzuiverheden.
Gebruik: een ruime hoeveelheid Face Wash in de handpalm aanbrengen en met wat water opschuimen. Vervolgens inmasseren op het gelaat en verwijderen met een warm kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden.

Prijs:
100ml € 11,50
150ml € 15,00

After shave cream
De dagelijkse scheerbeurt is voor de huid een flinke belasting met huidbeschadiging en uitdroging tot gevolg, mede omdat ook een deel van de huidlipiden aan de huid wordt onttrokken. Om dit effect te ondervangen heeft Nouvital een crème ontwikkeld met sterke hydraterende en herstellende eigenschappen. Een biosaccharide en een sterke moisturizer zorgen voor een beschermende en hydraterende werking, terwijl Biodine, een uniek complex van plantaardige oliën met o.a. vetzuren uit de macadamia olie, fosfolipiden en squaleen, zorgt voor de vervanging van de verdwenen huidlipiden. Ook kleine scheerwondjes worden hierdoor hersteld. Als extra verzorgende ingrediënten zijn zonnebloemolie, macadamia-olie, een sterke moisturizer en vitamine E aan de crème toegevoegd. Als verzachtende component is bisabolol toegevoegd. De crème bevat een zonnefilter.
Werking: herstellend en hydraterend, gaat rimpelvorming tegen en beschermt tegen UV-straling. Bisabolol werkt verzachtend.
Gebruik: aanbrengen na elke scheerbeurt.

Prijs:
100ml € 12,80
200ml € 19,90

  

Myoderm day cream
Deze moderne anti-rimpelcrème ontspant de mimische huidspieren van het gelaat, waardoor rimpels en lijnen in het gelaat vervagen. De werkstof daarbij is Argyreline, een polypeptide met een botulineachtige werking, opgebouwd uit lichaamseigen aminozuren. Naast een aantal huididentieke lipiden en een sterke moisturizer bevat de crème het natuurlijke zonnefilter titaandioxide. Door gebruik van deze crème krijgt de huid zichtbaar een zachter aanzien, toont jonger en stralender.

Werking: maakt de huid glad en egaal, rimpels en lijntjes vervagen, het vochtgehalte van de huid neemt toe en de huid wordt beschermd tegen UV-straling.

Gebruik: ‘s ochtends aanbrengen na het reinigen van de huid.

Myoderm night cream
Zie day cream

Werking: maakt de huid glad en egaal, rimpels en lijntjes vervagen en het vochtgehalte van de huid neemt toe, waardoor de huid meer glans krijgt en jonger toont.

Gebruik: aanbrengen voor de nacht, na het reinigen van de huid.

Prijs:
Day 50ml € 25,70
      100ml € 46,30
Night 50ml € 25,70
       100ml € 46,30

Eye contour cream
Deze crème is bestemd voor de gevoelige huid rondom de ogen, de oogcontouren. De crème bevat ogentroostextract met een verzachtende en antiseptische werking en bevordert tevens de doorbloeding. Sojapeptiden activeren het celmetabolisme, waarmee het ontstaan van wallen onder de ogen en rimpelvorming wordt tegengegaan. Vitamine E gaat eveneens rimpelvorming tegen. Eye Contour cream is bedoeld als nachtcrème. Voor overdag adviseren wij Eye Contour serum.

Werking: verzachtend en antiseptisch en geeft een betere doorbloeding. Het celmetabolisme wordt geactiveerd en rimpelvorming wordt tegengegaan. Wallen onder de ogen nemen af.

Gebruik: `s avonds kloppend aanbrengen met de vingertoppen na het reinigen van de ogen, voor een optimale verzorging van de oogcontouren. Voorkom dat de crème met de ogen zelf in contact komt, dit kan irritatie veroorzaken.

Prijs:
50ml € 15,60
100ml € 27,90

Telecare
Een zachte crème voor de doeltreffende behandeling van teleangiëctasie. Hierbij is sprake van vlak onder het huidoppervlak gelegen fragiele capillairen met een verhoogde doorlaatbaarheid van de vaatwand. Rutosiden (vitamine P) uit bosbesextract verstevigen de vaatwand van de capillairen, waardoor de roodheid van de huid duidelijk afneemt. Een sterke moisturizer en avocado-olie met vitaminen en fytosterolen alsmede zonnebloemolie verbeteren de huidstructuur en beschermen deze tegen vrije radicalen. De crème bevat een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV straling van de zon door middel van titaandioxide.

Werking: versterkt de capillairwand, verbetert de huidstructuur, hydrateert en beschermt de huid tegen veroudering en UV- straling; de roodheid van de huid neemt sterk af.

Gebruik: ‘s ochtends aanbrengen na het reinigen van de huid

Prijs:
50ml € 15,90
100ml € 28,50

Re-Balance cream
Deze mattende crème is speciaal gericht op de effectieve behandeling van de vette huid. Oorzaak van een vette huid is het gevolg van overactieve talgklieren onder invloed van het huideigen enzym 5-alpha-reductase . Met de werkstoffen Cupridon en Zincidon wordt dit enzym sterk afgeremd in zijn werking waardoor de talgproductie wordt genormaliseerd. De adstringerende werking van eikextract vernauwt tevens de talguitgangen. Met deze beide effecten neemt ook de kans op comedonen en eventuele ontstekingen (als bij acne) verder af. De toegevoegde avocado-olie zorgt voor de nodige vitaminen en het anti-aging effect. Re-balance cream bevat tevens een sterke moisturizer.
Het zonnefilter titaandioxyde geeft bescherming tegen de schadelijke invloed van UV-straling.
De huid herkrijgt hiermee weer haar jeugdige en frisse uitstraling.
Werking:
Gebruik:

Prijs:
50ml € 15,90
100ml € 25,70

Moisturizing cream
Deze crème, die zijdezacht aanvoelt en snel intrekt, is bestemd voor een vochtarme huid. Een sterke moisturizer (NMF) brengt de vochtbalans weer in evenwicht. Zonnebloemolie en avocado-olie zorgen voor extra vitaminen en fytosterolen met een anti-aging werking. De huid wordt weer mooi, glad en egaal. De crème bevat een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV straling van de zon door middel van titaandioxide.

Werking: een verzorgende hydraterende crème met vitaminen en anti-oxydanten die huidveroudering tegengaan.

Gebruik: dagelijks als dagcrème aanbrengen na het reinigen van de huid. Zeer geschikt als basis voor de make-up.

Prijs:
50ml € 17,70
100ml € 31,70

Cucumber cream
Een zijdezachte crème voor de verzorging van de jonge huid. De crème bevat naast zonnebloem- en macadamia-olie ook avocado-olie die rijk is aan vitamine A,B,C,D en E en onverzadigde vetzuren, die op hun beurt weer een voedend en kalmerend effect hebben op de droge, gevoelige en door zon verbrande huid. Het maakt de huid zacht en soepel en trekt snel in de huid. De crème bevat tevens een sterke moisturizer en komkommerextract, wat de crème verzachtende, hydraterende en zuiverende eigenschappen geeft. De crème bevat het natuurlijke zonnefilter titaandioxide.

Werking: verzachtend, verzorgend, hydraterend en beschermend tegen UV straling.

Gebruik: ’s ochtends en ‘s avonds aanbrengen na het reinigen van de huid.

Prijs:
50ml € 13,40
100ml € 24,20

Acnecare
Acnecare dient voor de effectieve behandeling van een huid met acne op basis van tea tree oil, een werkstof met zeer sterke antibacteriële en ontstekingswerende eigenschappen. Tea tree oil is voor deze toepassing ingekapseld in cyclodextrine. Dit werkstoffencomplex heeft als voordeel dat de antibacteriële werking langer aanhoudt, er geen ontleding door oxydatie kan optreden en praktisch reukloos is. Bovendien adsorbeert cyclodextrine talg en remt het de productie van talg, waardoor minder comedonen ontstaan. Reeds na twee weken ziet men al een duidelijk resultaat.

Werking: doodt de bacteriën die de acne veroorzaken.

Gebruik: na het reinigen van de huid, tweemaal daags op de aangedane plaatsen aanbrengen, gedurende een paar maanden, daarna afbouwen in combinatie met de Rebalance cream. Vervolgens overstappen op de Rebalance cream.

Prijs:
50ml € 14,50
100ml € 25,70

Collagen day cream
Deze vitamine E bevattende lichtvette crème , is de ideale crème voor de wat oudere en rijpere huid. Naast meerdere voedende en verzachtende oliën, waaronder macadamia-olie en zonnebloemolie, zorgt collageen voor een betere vochtbalans, sojapeptiden stimuleren de celstofwisseling, terwijl avocado-olie zorgt voor de nodige vitaminen en fytosterolen, die samen met vitamine E als antioxidant het verouderingsproces afremmen. De huid krijgt een mooi glanzend en strak aanzien. De crème bevat een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV straling van de zon door middel van titaandioxide.

Werking: verbetert de huidstructuur door voedende en hydraterende werkstoffen, het celmetabolisme wordt versterkt, anti-oxydanten remmen de huidveroudering en een zonnefilter beschermt tegen UV-straling.

Gebruik: ‘s ochtends aanbrengen na het reinigen van de huid.

Collagen night cream
Deze voedende crème is de ideale nachtcrème voor de droge vochtarme en rijpere huid. Het lipidengehalte is hoger dan in de Collagen day cream. Meer info bij day cream

Werking: verbetert de huidstructuur door voedende en hydraterende werkstoffen, stimuleert het celmetabolisme en anti-oxydanten remmen de huidveroudering.

Gebruik: ‘s avonds aanbrengen na het reinigen van de huid.

Prijs:
Day 50ml € 17,10
     100ml € 30,70
Night 50ml € 18,10
       100ml € 32,20

Azulen cream

Prijs:
50ml € 13,70
100ml € 24,80

Aloë vera day cream
Deze soepele crème combineert de verzorgende eigenschappen van de aloë vera met de helende werking van de calendula. Aloë vera day cream bevat tevens meerdere voedende en huidverzachtende oliën, naast een sterke moisturizer die zorgt voor een verhoogd vochtgehalte van de huid. Eveneens biedt de crème een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke UV-straling van de zon door middel van titaandioxide. De crème is geschikt voor elk huidtype en is ook een prima basis voor make-up.

Werking: de crème geeft een optimale huidverzorging, verhoogt het vochtgehalte van de huid en natuurlijk titaandioxide beschermt de huid tegen schadelijke straling van de zon, die huidveroudering veroorzaakt.

Gebruik: ’s ochtends aanbrengen na het reinigen van de huid. Tevens zeer geschikt als basis voor make-up

Aloë vera night cream
De crème bevat een hoger lipidengehalte dan de Aloë vera day cream.

Werking: een voedende en uiterst verzorgende hydraterende crème.

Gebruik: ’s avonds aanbrengen na het reinigen van de huid.

Prijs:
Day 50ml € 14,50
       100ml € 25,70
Night 50ml € 14,90
       100ml € 26,80

Cerelastine mask
Een effectief luxe masker voor een droge en verslapte huid op basis van ceramide- en elastineliposomen. Ceramiden zijn huideigen lipiden die een belangrijk bestanddeel vormen van de cellen in de opperhuid. Het ontbreken hiervan veroorzaakt ernstig vochtverlies en geeft daardoor een slappe en vaak ruwe sterk uitgedroogde huid. Elastineliposomen verhogen de elasticiteit van de huid. Een krachtige moisturizer zorgt tevens voor een hoger vochtgehalte. Het masker geeft de huid dan ook hernieuwde veerkracht en een mooi glad aanzien. Het masker hoeft niet te worden afgenomen, omdat het snel door de huid wordt opgenomen (stay-on mask).

Werking: verbetert aanzienlijk de huidstructuur, verhoogt het vochtgehalte van de huid en vervaagt rimpels en lijntjes in het huidoppervlak.

Gebruik: na het aanbrengen minstens een kwartier laten inwerken. Voor consumentgebruik 1x per week ’s avonds na de reiniging aanbrengen en gedurende de nacht in laten werken. ’S Ochtends de gebruikelijke reiniging toepassen.

Prijs:
100ml € 30,10

Basic powder mask
Dit is een neutraal poedermasker voor gebruik bij aromatherapie. Het masker bevat geen werkstoffen en parfum. Aan het masker kunnen aromatische oliën en andere ingrediënten worden toegevoegd. Als het masker aangemaakt wordt met water of een lotion, dan moet de aromatische olie eerst worden oplost in een geschikte emulgator om een goede werking te verkrijgen. Nouvital levert hiervoor Aromasolve. Voor het oplossen van één deel olie zijn 6 delen Aromasolve nodig.

Werking: het basismasker op zich heeft geen werking.

Gebruik: maak met lauwwarm water een papje en meng de werkstoffen er doorheen (denk aan de juiste behandeling van een aromatische olie). Breng het masker aan met een maskerkwast, laat het masker een kwartier inwerken en neem het af met een warm kompres. Nabehandelen met een lotion om de laatste restjes masker weg te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 14,50

Aloë vera mask
Dit crèmemasker is voor elk huidtype geschikt, maar vooral voor een vochtarme, verwaarloosde en geïrriteerde huid. Aloë vera heeft een veelzijdige werking. Naast kalmerende en desinfecterende eigenschappen werkt het ook hydraterend en regenererend / wondhelend. Samen met de avocado-olie met vitaminen en fytosterolen die als anti-oxidanten het verouderingsproces remmen, is dit een van de effectiefste maskers.

Werking: kalmerend, hydraterend en algeheel verzorgend en remt bovendien het verouderingsproces van de huid.

Gebruik: na het aanbrengen met een maskerkwast of de vingertoppen het masker minstens een kwartier laten inwerken en vervolgens met een warm kompres afnemen. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Nabehandelen met een lotion om de laatste restjes masker weg te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 17,10

Algae gel mask
Dit verkoelende gelmasker is geschikt voor de gecombineerde en lichtvette huid.
De jodiumhoudende alg stimuleert de vetstofwisseling, terwijl sporenelementen zorgen voor een verbeterde celstofwisseling. De slijmstoffen uit de alg werken hydraterend op de huid.

Werking: stimuleert de afbraak van vet, activeert de celstofwisseling en werkt hydraterend.

Gebruik: na het aanbrengen met een maskerkwast of de vingertoppen minstens een kwartier laten inwerken en vervolgens afnemen met een warm kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Nabehandelen met Deep cleansing lotion op wattenschijfje(s) om het laatste restant gel af te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 17,10

Collagen mask
Dit crèmemasker is als hydraterend masker ideaal voor de vochtarme tot droge huid. Collageen herstelt de vochtbalans waardoor de huid voller wordt en rimpels vervagen, daarbij ondersteund door de gunstige werking van avocado-olie met veel vitaminen en fytosterolen, wegens de stimulerende werking op de bindweefselstofwisseling en het anti-aging effect.

Werking: verhoogt het vochtgehalte van de huid, vermindert rimpelvorming en verslapping van de huid en gaat huidveroudering tegen.

Gebruik: na het aanbrengen met een maskerkwast of de vingertoppen, minstens een kwartier laten inwerken en vervolgens met een warm kompres afnemen. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Nabehandelen met een lotion om de laatste restjes masker weg te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 25,70
  

Oxygen mask
Dit is een poedermasker voor de behandeling van de onzuivere tot lichtvette huid. De oxiderende eigenschappen van magnesiumoxide geven het masker een vitaliserende, zuiverende en desinfecterende werking. Het masker aanmaken met water of Deep cleansing lotion.

Werking: desinfecterend, zuiverend en vitaliserend.

Gebruik: maak met de lotion of water een papje en breng deze aan door middel van een maskerkwast. Laat het masker minstens een kwartier inwerken en neem vervolgens af met een warm kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Nabehandelen met Deep cleansing lotion om het laatste restant masker af te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 15,60

Eye contour mask
Dit masker bevat de plantaardige extracten van ogentroost, calendula en hamamelis, die zorgen voor een betere doorbloeding , een herstel van de vochtbalans en een versteviging van een verslapte huid. Vermoeide ogen ontspannen, rimpels en kraaienpootjes nemen af.

Werking: verzachtend en verzorgend, bevordert de bloedcirculatie, werkt hydraterend en verhoogt de huidtonus.

Gebruik: na het aanbrengen van het masker met de vingertoppen, de ogen afdekken met een oogkompres, bevochtigd met Eye Contour lotion. Vervolgens het masker een kwartier laten inwerken en weer afnemen met een warm kompres. Voorkom dat het masker met de ogen zelf in contact komt, dit kan irritatie veroorzaken.

Prijs:
50ml € 17,10

Sensitive skin mask
Dit is een zacht crèmemasker voor de gevoelige huid en door haar antiseptische eigenschappen ook zeer geschikt voor de acne huid. Bisabolol uit de kamilleplant en het extract van ogentroost zorgen voor een kalmerende ontstekingsremmende werking en een betere huiddoorbloeding, terwijl avocado-olie bijdraagt aan een betere structuur van de huid, waardoor deze zachter en gladder aanvoelt. Bij een extra gevoelige huid kan men wat Azulen cream aan het masker toevoegen.

Werking: kalmerend en ontstekingsremmend, geeft een betere huiddoorbloeding en verbetert de huidstructuur.

Gebruik: aan te brengen met een maskerkwast of vingertoppen, minstens een kwartier laten inwerken en vervolgens afnemen met een warm kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand worden gebruikt. Nabehandelen met Azulen lotion om het laatste restant masker af te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 17,10

Revital gel mask
Dit regenerend masker is speciaal bestemd voor een droge huid, die tevens in een slechte conditie verkeert, dus voor een huid die om extra verzorging vraagt, zoals bv een rijpere huid met verslapt bindweefsel. Collageen zorgt voor een betere vochtbalans en sojapeptiden stimuleren de celstofwisseling, wat leidt tot een duidelijke kwaliteitsverbetering van de huid. De huid wordt voller, glad en egaal.

Werking: verhoogt het vochtgehalte van de huid en verbetert de algehele huidstructuur.

Gebruik: na het aanbrengen met een maskerkwast of de vingertoppen minstens een kwartier laten inwerken en daarna afnemen met een warm kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Nabehandelen met Aloë vera lotion om het laatste restant masker af te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 17,10

Moisturizing mask
Dit is een effectief hydraterend masker voor toepassing bij een vochtarme tot droge huid. Bevat naast een sterke moisturizer eveneens Aloë vera, bekend om zijn hydraterende, verzachtende en opbouwende eigenschappen. Het masker hoeft na gebruik niet te worden afgenomen daar het heel snel door de huid wordt opgenomen (stay-on mask).

Werking: hydraterend en algeheel verzorgend

Gebruik: na het aanbrengen minstens een kwartier laten inwerken. Voor consumentgebruik 1x per week ’s avonds na de reiniging aanbrengen en gedurende de nacht in laten werken. ’s Ochtends de gebruikelijke reiniging toepassen.

Prijs:
100ml € 17,10
  

Deep cleansing mask
Dit is een zuiverend crèmemasker voor de vette en acne huid. Extracten van hoefblad, melisse en thym zorgen voor een kalmerende en antiseptische werking, terwijl zonnebloemolie met huididentieke lipiden en een hoog fytosterolgehalte de huid voedt en beschermt, zodat de conditie van de huid opvallend verbetert.

Werking: antiseptisch, kalmerend, voedend en beschermend tegen schadelijke vrije radicalen.

Gebruik: na het aanbrengen met een maskerkwast of de vingertoppen, minstens een kwartier laten inwerken en vervolgens afnemen met een warm kompres. Voor consumentgebruik kan een washand gebruikt worden. Nabehandelen met Deep cleansing lotion om het laatste restant masker af te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 17,10

Chocolate mask
De bijzondere eigenschappen van cacao zorgen voor een hydraterende,kalmerende en ontstekingsremmende werking. Een hoge concentratie aan polyfenolen remmen als anti-oxydanten het huidverouderingsproces door de bestrijding van vrije radicalen. De zachte textuur voelt weldadig aan op de huid. Een masker op gezicht of schouderpartij geeft een heerlijk ontspannen gevoel. Is pure verwennerij van hoog niveau met als resultaat een verzorgde en stralende huid.

Werking: ontspannend, kalmerend en desinfecterend. Het masker verhoogt het vochtgehalte van de huid en remt het proces van huidveroudering.

Gebruik: na het aanbrengen met een maskerkwast of de vingertoppen, minstens een kwartier laten inwerken en vervolgens met een warm kompres afnemen (gebruik hiervoor altijd een donkere kleur kompres i.v.m. chocolade vlekken). Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Nabehandelen met een lotion om de laatste restjes masker weg te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen. De beleving kan verhoogd worden door het masker even in de magnetron voor te verwarmen.

Prijs:
100ml € 17,10

Aloë vera mask
Dit crèmemasker is voor elk huidtype geschikt, maar vooral voor een vochtarme, verwaarloosde en geïrriteerde huid. Aloë vera heeft een veelzijdige werking. Naast kalmerende en desinfecterende eigenschappen werkt het ook hydraterend en regenererend / wondhelend. Samen met de avocado-olie met vitaminen en fytosterolen die als anti-oxidanten het verouderingsproces remmen, is dit een van de effectiefste maskers.

Werking: kalmerend, hydraterend en algeheel verzorgend en remt bovendien het verouderingsproces van de huid.

Gebruik: na het aanbrengen met een maskerkwast of de vingertoppen het masker minstens een kwartier laten inwerken en vervolgens met een warm kompres afnemen. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Nabehandelen met een lotion om de laatste restjes masker weg te nemen, de huid te neutraliseren en te verfrissen

Prijs:
100ml € 17,10

Scrub cream body
Scrubcream body is voor een effectieve lichaamspeeling, eveneens op basis van puimsteen, nu met een iets grovere fijnheidgraad. Ook hier is azulen ter verzachting toegevoegd.

Werking: verwijderd dode opperhuidcellen van het lichaam, waarna de huid weer een glad en glanzend aanzien krijgt. Tevens bevordert Scrub cream body de werking van verzorgende producten die hierna worden aangebracht, zoals eventueel de Vitacare.

Gebruik: breng de Scrub cream body aan met de handen en roteer de lichaamsdelen naar het hart toe, dit om ook de doorbloeding te stimuleren. De druk die wordt uitgeoefend bepaald de intensiteit van de peeling. Een uitstekende voorbehandeling bij een massage of een bodypakking

Prijs:
100ml € 15,90

Scrub cream sensitive
Dit is een zachte peeling voor de tere en gevoelige huid op basis van een gedroogde zee-alg. Azulen, afkomstig uit de kamillebloesem, is toegevoegd om de verzachtende en antiseptische werking.

Werking: verwijdert op milde wijze de dode huidcellen van de opperhuid, waardoor weer een voelbaar gladde en glanzende huid ontstaat; tevens bevordert men zo de werking van de verzorgende producten die daarna worden aangebracht.

Gebruik: breng de Scrubcream aan op de huid en voer de peeling uit door middel van roterende bewegingen met de vingertoppen; de druk die men daarbij uitoefent bepaalt de intensiteit van de peeling.

Prijs:
100ml € 15,90
  

AHA lysing
AHA lysing is voor de behandeling van een dikke vale en slecht doorbloede huid. Het betreft een lysing op basis van fruitzuur, die er voor zorgt dat de dode opperhuidcellen worden verwijderd en de huid haar gezonde glans herkrijgt. Fruitzuur stimuleert tevens de nieuwvorming van bindweefsel, wat de huid verstevigt en heeft tevens antioxidatieve eigenschappen, die een belangrijke rol spelen bij het bestrijden van oxidatieve vrije radicalen. Ter verzachting nabehandelen met Azulen lotion.

Werking: verwijdert dode opperhuidcellen, verstevigt de huid en beschermt tegen vrije radicalen.

Gebruik: met een maskerkwast op de huid aanbrengen; 3-10 minuten laten inwerken, vervolgens afnemen met een lauwwarm kompres. Let op: AHA lysing is een intens werkzaam product; het is aan te bevelen de individuele gevoeligheid van de huid tevoren te testen met een kleine proef op de binnenkant van de onderarm of in de hals. Nabehandelen met Azulen lotion ter verzachting. Alleen onder begeleiding van een vakkundig schoonheidsspecialist gebruiken.

Prijs:
50ml € 12,80
100ml € 18,10
  

Enzymatic peeling
Voor het op milde wijze verwijderen van de dode huidcellen van de opperhuid om weer een gladde en glanzende huid te verkrijgen. Kan voor elk huidtype worden gebruikt, behalve voor een zéér gevoelige huid. Bij dit type peeling/lysing worden de dode huidcellen van de hoornlaag verwijderd door middel van twee eiwitsplitsende enzymen, namelijk papaïne uit de papayavrucht en bromelaïne uit de ananas .Enzymatic peeling is in poedervorm en bevat tevens een geringe hoeveelheid micro-alg om de opperhuid te polijsten, waardoor de huid extra gaat glanzen.

Werking: verwijdert de dode huidcellen van de hoornlaag, waardoor weer een voelbaar gladde en glanzende huid ontstaat.

Gebruik: omdat de enzymen alleen werken in een waterig milieu, maakt men voor de toepassing met wat lauw water een romig papje en brengt dit met een maskerkwast zo vochtig mogelijk aan. Daarna vochtig houden met vochtige kompressen of een waterdampapparaat. Een kwartier laten inwerken en vervolgens afnemen met een warm kompres. Nabehandeling met Azulen lotion werkt verzachtend, neutraliserend en verfrissend.

Prijs:
100ml € 16,70

Scrub cream
Voor de verwijdering van dode opperhuidcellen, waarna de huid weer een glad en glanzend aanzien krijgt. Scrubcream is te gebruiken voor elk huidtype, behalve de zeer gevoelige huid. De peelende substantie is puimsteen van een hoge fijnheidgraad. Aan Scrubcream is azulen toegevoegd om het scrubbende effect wat te verzachten.

Werking: verwijdert dode opperhuidcellen, waardoor weer een voelbaar gladde en glanzende huid ontstaat; tevens bevordert de peeling de werking van de verzorgende producten die daarna worden aangebracht.

Gebruik: na het aanbrengen op de huid met de vingertoppen, zachte ronddraaiende bewegingen maken. De druk die men daarbij uitoefent, bepaalt de intensiteit van de peeling. Toepassing: eenmaal per week op advies van de schoonheidsspecialist.

Prijs:
100ml € 15,90

Cosmetica for men

Dag en nacht créme

Maskers

Peelings

Deep cleansing lotion
Een frisse lotion voor een huid met acne en een huid met een vettige tendens en/of veel comedonen. De lotion heeft een drievoudige werking. Eikenblad en hamamelis zorgen voor een adstringerende werking, kamille werkt desinfecterend en verzachtend, daarin versterkt door groene thee-extract.

Werking: verzachtend, adstringerend en desinfecterend.

Gebruik: met behulp van wattenschijfje(s) het laatste restant cleansing, scrub, massagecrème en/of masker afnemen om de huid te verfrissen en te neutraliseren.

Prijs:
250ml € 15,00

Azulen lotion
Een lotion voor de gevoelige en snel geïrriteerde huid op basis van het natuurlijke Azulen uit de kamillebloesem. Azulen werkt kalmerend, verzachtend en ontstekingsremmend.

Werking: kalmerend, verzachtend en desinfecterend.

Gebruik: met behulp van wattenschijfje(s) het laatste restant cleansing, scrub, massagecrème en/of masker afnemen om de huid te verfrissen en te neutraliseren.

Prijs:
250ml € 15,00

Aloë vera lotion
Een fris geparfumeerde lotion voor alle huidtypen op basis van Aloë vera. Aloë vera heeft naast hydraterende en helende eigenschappen ook een verzachtende en antiseptische werking. Aloë Vera heeft ook een gunstige werking op de basaalcellenlaag, waardoor de huid zich sneller vernieuwd en regenereert.

Werking: verzachtend, hydraterend, desinfecterend, regenererend en verfrissend.

Gebruik: met behulp van wattenschijfje(s) het laatste restant cleansing, scrub, massagecrème en/of masker afnemen om de huid te verfrissen en te neutraliseren.

Prijs:
250 ml € 15,00

Lotions

Eye make-up remover
Een zachte gel voor de effectieve verwijdering van make-up, waterproof mascara en lipstick. Bisabolol, uit de kamilleplant, maakt dat deze oogreiniging extra zacht aanvoelt. Het product bevat geen emulgatoren en voelt niet vet aan.

Werking: reinigt de huid rond de ogen en de wimpers op zachte en effectieve wijze.

Gebruik: breng wat Eye make-up remover aan op een wattenschijfje. Reinig door middel van cirkelvormige bewegingen te maken rond het oog en span hierbij de huid licht aan om rimpels te voorkomen.

Prijs:
100ml € 12,40
200ml € 18,70

Deep cleansing gel
Vooral geschikt voor het reinigen van de acne huid, tevens ook goed te gebruiken voor de vette huid (comedonen) vanwege het zachte karakter van de gel in combinatie met een uitstekend reinigingsvermogen. Aan de gel is lindebloesemextract toegevoegd om de huidverwekende eigenschappen, die een effectievere comedonen behandeling mogelijk maken. De huid nabehandelen met Deep cleansing lotion.

Werking: een effectieve zachte reiniging van de onzuivere huid.

Gebruik: een ruime hoeveelheid gel in de handen nemen, aanbrengen op decolleté, hals en gelaat en vervolgens licht inmasseren met roterende bewegingen. Vervolgens de gel van de huid verwijderen met een kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. De huid nabehandelen met de Deep cleansing lotion met behulp van wattenschijfje(s).

Prijs:
100ml € 10,70
200ml € 14,60

Cleansing foam
Deze lichtschuimende cleanser is vooral geschikt voor de wat vettere huid. Nabehandelen met Aloë vera lotion of Azulen lotion.

Werking: reinigt de huid zonder deze uit te drogen.

Gebruik: breng de foam aan in de handpalm, voeg daar een ruime hoeveelheid water aan toe, wrijf tot een zacht schuimend geheel ontstaat. Vervolgens aanbrengen op het decolleté, hals en gelaat met roterende bewegingen. Verwijder de foam met een kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Hierna de huid met Aloë vera lotion of Azulen lotion met wattenschijfje(s) afnemen om de laatste restjes cleansing te verwijderen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
100ml € 10,70
200ml € 16,10

Cleansing milk
Deze milde cleanser, op basis van meerdere huidverzachtende oliën, is geschikt voor een effectieve reiniging van alle huidtypen. Nabehandelen met Aloë vera lotion of Azulen lotion.

Werking: reinigt de huid zonder deze uit te drogen.

Gebruik: neem een ruime hoeveelheid milk in de handpalm en stempel dit op het decolleté, hals en gelaat. Vervolgens het product licht inmasseren en daarna verwijderen met een kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. De huid nabehandelen met de Aloë vera lotion of Azulen lotion met behulp van wattenschijfje(s).

Prijs:
100ml € 10,70
200ml € 14,60

Reinigingsproducten


Hier kunt u de producten van Nouvital Cosmetics bestellen. Heeft u een keuze kunnen maken, stuur een
email met uw bestelling en persoonlijke gegevens en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Azulen cleansing oil
Een zachte hydrofiele olie, vooral geschikt voor het reinigen van een droge, vochtarme en gevoelige huid. Azulen cleansing oil bevat een hoog percentage zonnebloemolie. Azulen en bisabolol uit de kamilleplant zorgen voor een kalmerende verzachtende en desinfecterende werking. De huid nabehandelen met Azulen lotion.

Werking: reinigt de droge,vochtarme en gevoelige huid zonder deze uit te drogen.

Gebruik: breng het product stempelend met de handen aan op het decolleté, hals en gelaat en masseer vervolgens met lauwwarm water tot er een melkachtige substantie ontstaat. Daarna de emulsie afnemen met een kompres. Voor consumentgebruik kan ook een washand gebruikt worden. Hierna eventueel de huid met Azulen lotion met wattenschijfje(s) afnemen om de laatste restjes cleansing te verwijderen, de huid te neutraliseren en te verfrissen.

Prijs:
250ml € 16,10